AJÁNLOTT TERMÉKEK


Solflex hőtükör tekercs
Solflex hőtükör tekercs
3 500 FtPOWERplus Bat kurblis, LED-es kerékpár- és fejlámpa
POWERplus Bat kurblis, LED-es kerékpár- és fejlámpa
4 990 FtPOWERplus Bat kurblis, LED-es kerékpár- és fejlámpa
POWERplus Bat kurblis, LED-es kerékpár- és fejlámpa
4 990 FtMSA kapszula-immunerősítő, méregtelenítő
MSA kapszula-immunerősítő, méregtelenítő
12 840 FtMSA kapszula-immunerősítő, méregtelenítő
MSA kapszula-immunerősítő, méregtelenítő
12 840 FtMSA kapszula-immunerősítő, méregtelenítő
MSA kapszula-immunerősítő, méregtelenítő
12 840 FtMSA kapszula-immunerősítő, méregtelenítő
MSA kapszula-immunerősítő, méregtelenítő
12 840 FtMSA kapszula-immunerősítő, méregtelenítő
MSA kapszula-immunerősítő, méregtelenítő
12 840 FtMSA kapszula-immunerősítő, méregtelenítő
MSA kapszula-immunerősítő, méregtelenítő
12 840 FtEchinacina drops - Echinacina rágótabletták
Echinacina drops - Echinacina rágótabletták
10 200 FtKiemelt partnereink

Hozzászólások

Ökotermék kategóriák

Allergiás panaszokra (2) Antioxidánsok - Flavonoid termékek (3) Bioinformációs gyógynövénytartalmú regeneráló krém (5) Bioinformációs komplex gyógynövény-koncentrátumok (5) Bőrproblémákra (18) Cellulitisz - narancsbőr ellen (4) Cukorbetegség -diabetes- vércukor szint (2) Emésztési problémákra- Gyomor és emésztési rendszer (7) Energia megtakarítás - energiatakarékosság (9) ENERGY TERMÉKEK (14) Étrend-kiegészítők (6) Fürdőesszenciák (2) Fűszerek (1) Fogyókúra - fogyókúrás termékek - diéta - fogyókúrázoknak (3) Gyerekek részére (1) Gyomorsav túltengés ellen (5) Hajgyógyászat - hajápolás (0) Illóolajok - Aromaterápia (5) Immunrendszer erősítésére - immunerősítő, immunerősítők (15) Karácsonyi ajándék - Karácsonyi ötletek (6) Kézápolás - kézfertőtlenítés - kézfertőtlenítő (0) Kézműves termékek - kézzel készített ajándékok (0) Koenzim Q10 (1) Koleszterinszint csökkentése- Lúgosítás (2) Lábápolás (7) Légzőszervi problémákra (5) Magas energiatartalmú italok (2) Mágneses termékek (0) Megfázás ellen (9) Méregtelenítők - méregtelenítés (8) Mosó-, mosogató- és tisztítószerek (2) Motorolajok (0) Mozgásszervi problémákra, izületi gyulladásokra, sportsérülésekre (8) Natur kozmetikumok-Skin by Monica natur kozmetikai termékek (0) Napozó család - Napvédő termékek (5) Nőgyógyászati panaszok ellen (1) Öko tisztítószer-Környezetbarát tisztítószerek-Ökotiszta (0) Prosztata problémákra (2) SCD Probiotikus mikroorganizmusok - Mikroorganizmusokkal a környezetvédelemért (0) Szakkönyvek (1) Szájápolási termékek - Gyógynövénytartalmú fogkrémek (6) Szellemi frissességért, az agyi- és memóriaműködés megőrzésére (1) Szemeink egészségéért (2) Szépségápolás - Bőrápolás - Arcápolás - Testápolás (6) Szív és érrendszer egészségéért, a normális vérnyomásért (3) Tavaszi fáradtság ellen (7) Teázás - Zöld tea - zöld tea hatásai (7) Tisztálkodószerek: fogkrém, szappan, folyékony szappan (3) Utazási csomag (0) Vitamin gyerekeknek-gyerekvitamin (4) Vitaminok - Multivitaminok (6)

Az összes termék


Speciális keresés
Főoldal ÉTRENDKIEGÉSZÍTŐK Antioxidáns-szabadgyök

ANTIOXIDÁNS - SZABADGYÖK

 

A szabadgyökök pusztítják a szervezetünket, megtámadják az ép sejteket, elrontják a DNS láncot, felelősek a sejtek öregedéséért. Az antioxidánsok ezeket a káros folyamatokat megállítják. Semlegesítik a szabadgyököket.

 

Napjaink rettegett betegsége a rák. Intenzív kutatások folynak a világ szinte minden országában, hogy találjanak olyan szérumot, amely teljes gyógyulást hoz. A kutatások során egyértelműen felismerték a daganatos burjánzások folyamatát, teljes részletességgel sikerült feltérképezni mi történik a szervezetben és megállapították a megelőzés fontosságát.
Testünkben a külső károsító hatások következtében naponta sok ezer szabadgyök keletkezik, amelyek ellenőrizhetetlen oxidációval károsítják szervezetünk sejtjeit. Az oxidáció a sejtek káros szaporodását eredményezi, és a felgyorsuló folyamatban egyre nagyobb tömegben támadja az ép sejteket. Meg kell akadályozni, hogy a káros sejtosztódások bekövetkezzenek. Szervezetünk kiváló védekező rendszert működtet. A káros oxidációk ellen az antioxidánsok jelentik a megfelelő védelmet.

 

Hogyan károsítják a sejteket a szabadgyökök?


A szabadgyökök nagy reakcióképességű, rövid életű molekulák, amelyek képesek a szervezet bármely anyagában kárt okozni. Olyan ingatag és reaktív részecskék, amelyek egy másik elektron után kutatnak, hogy új párt hozzanak létre. A  szabadgyökök károsító hatásukat azzal fejtik ki, hogy testünk ép sejtjeiből igyekeznek elvenni a keresett elektront. A szabadgyökök rosszak az egészségünk számára. Ha sok szabadgyök keletkezik, a szervezet nem tudja az egyensúlyt fenntartani. Megtámadják a sejt magját, kárt okoznak, a sejtek nem tudnak normálisan működni. A szabadgyököket féken tartva az antioxidánsok jelenthetik az élet és a halál közötti különbséget, emellett befolyásolják, milyen gyorsan és mennyire öregszünk…

 

Milyen fajtái vannak az antioxidánsoknak?

Endogén antioxidánsok: a szervezet maga termeli.
Exogén antioxidánsok: külsőleg kell bevinnünk a szervezetbe.


Mit csinál az antioxidáns?

Oxidációt késleltető, vagy gátló anyagok. Semlegesítik a szabadgyököket. Leadnak egy elektront, ami a szabadgyököknek hiányzik, így semlegesíti őket. A folyamat hatására a szabadgyökök jelenléte csökken a szervezetben.

Az antioxidánsok hatásmódja különféle lehet:

- gátolhatja az oxidációt gyorsító katalizátorok működését
- ha önmaga is oxidálódhat, akkor az oxigén megkötésével fejtheti ki védő hatását
- az autooxidációt gátló, oxidációs inhibitor jellegű anyagok (például tokoferolok) hatása azzal magyarázható, hogy az   
autooxidációban képződő peroxidgyökökkel stabilis végterméket képeznek, miáltal megszakítják a további átalakulással járó láncreakciót.


Honnan kerülnek szabadgyökök a szervezetbe?


- Cigarettázáskor 100 000 szabadgyök kerül a szervezetbe egy "slukkal"
- Légszennyezéssel is sok szabadgyök kerül a szervezetbe
- Az UVB sugárzás szabadgyök tartalma is magas.


Az antioxidánsok az A-, C-, E--vitamin és a szelén. Felmérések kimutatták, hogy napjainkban táplálékunkból hiányoznak a létfontosságú vitaminok és ásványi anyagok, emiatt ezek külön pótlásáról gondoskodni kell.


ALOE VERA
- magas E-vitamin tartalommal rendelkezik!
ANTIOX Plusz  Q10 30mg - Q10, C-vitamin, és E-vitamin tartalmú.
FLAVONOID KOMPLEX - antioxidáns bomba a szervezetnek.

 

Antioxidánsok:

A szabadgyökök is felelősek a sejtek öregedéséért, többek között a DNS lánc elrontásával. Ez ellen a különböző sejtek számos természetes antioxidánst termelnek. Ilyenek például egyes vitaminok:
- aszkorbinsav (C-vitamin)
- retinol (A-vitamin)
- tokoferol (E-vitamin)
- vitamin jellegű antioxidánsok a flavonoidok is, jelentős hatást tulajdonítanak a szőlő héjában (és ezáltal a minőségi vörösborokban) található rezveratrol nevű vegyületnek
- többszörösen telítetlen vegyületek, a karotinoidok (például béta-karotin /lásd A-vitamin/, likopin)
- a telítetlen zsírsavak (minden folyékony zsírban és olajban), különösen az ún. omega-3 zsírsavak

De lehetnek antioxidáns hatásúak egyes enzimek, és egyéb anyagok is:
- glutation-peroxidáz
- kataláz
- szuperoxid-dizmutáz
-a galluszsav és vegyületei

Természetes antioxidáns hatású a növények által a talajból felvett szelén is.

A szelén a talajban és a kőzetekben található. A növényekkben halmozódik fel, és ezután kerül a szervezetünkbe.

Miért jó hatású a szelén?

A szelén nagyon hatékony antioxidáns. A szabadgyököket megköti és gátolja romboló hatásukat.
Van szelén a szervezetünkben, de nagyon kevés. (kb. 6mg)

Hol található a szervezetünkben szelén?

Kimutatható a májban, körömben, fogzománcban, de érdemes növelni a mennyiségét.

Milyen betegségek ellen hatásos a szelén?

A különböző rákbetegségek kialakulását gátolja, különösen jó hatású a tüdő-, prosztata-, vastagbél-, végbélrákok esetében.

Milyen táplálékokban található szelén?

Főként halak, tengeri állatok húsában, illetve a vese, a máj és a teljes kiőrlésű gabonában található nagy mennyiségben szelén. A gabonafélék, zöldségek tartalmaznak szelént, de a termőtalaj minőségétől függ a mennyiség. Magyarország talaja viszonylag kevés szeléntartalommal rendelkezik.

Mire kell vigyázni a szelén pótlásával kapcsolatban?

Ha túlzott szelénbevitel történik a szervezetbe, akkor az idegrendszeri problémákat okozhat. Enyhe esetekben bőrkárosodást, haj-, és körömhullást, rosszabb esetekben zsibbadást, görcsöket, akár bénulást is.


 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés